Easy spooky pumpkin seed treats for Halloween 

Közeledik Halloween. Mostanában engem is hatalmába kerített ennek az ünnepnek a hangulata, így most a Halloween jegyében sütök-főzők, dekorálok.

Ezúttal tökmagos pogácsát sütöttem melynek fekete sókristállyal adtam “ünnepi” hangulatot.

Processed with VSCO with hb1 preset

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 1 csapott evőkanál só
  • 25 dkg vaj
  •  1 tojás
  • 2,5 dl doboz tejföl
  • fél dl tej
  • 1 kk. eritrit
  • 3 dkg friss élesztő
  • 10 dkg tökmag

A tetejére:

  • 1 tojás
  • fekete sópehely

Langyosítsd meg a tejet az eritrittel, majd morzsold bele az élesztőt és tedd félre amíg az élesztő szépen fel nem fut. Közben egy száraz serpenyőben pirítsd meg a tökmagot, majd aprítsd fel. Én ehhez a smoothie készítőm daráló részébe tettem és párszor átpörgettem a magokat .

Keverd össze a kétféle lisztet a sóval, a felkockázott vajjal, tojással, tejföllel és a felfutott élesztővel. Konyhai robotgéppel kezd el dagasztani a tésztát majd amikor már összeállt, add hozzá a durvára darált tökmagot.

Most jöhet egy kis pihentetés, csomagold a tésztát fóliába és tedd hűtőbe minimum két órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára ott hagyod.

Vedd ki a tésztát a hűtőből és tedd lisztezett deszkára, nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, és pogácsa szaggatóval szaggasd ki. Tedd sütőpapíros tepsire és hagyd pihenni 30 percig.

Időközben melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Közvetlenül sütés előtt kend meg a pogácsák  egy egész felvert tojással, végül szórd meg mindegyiket egy kis fekete sóval. Mehet a sütőbe 15 percre, vagy amíg amíg szép pirosra nem sülnek.

U.I. A denevér formájú pogácsához egyszerűen éles késsel körbevágtam egy denevér sablont.

Neked melyik a kedvenc őszi recepted?

 

Leave a comment