How to make a wonderful and inexpensive breakfast

Ma reggel úgy döntöttem elkészítem ezt a magyar viszonylatban klasszikusnak nevezhető ételt, a bundás kenyeret, nyami! Általában smoothie-t, alias gyümölcs turmixot reggelizem, ma azonban ledöntött a lábamról a nátha, így valami tartalmasabb ételre vágytam. A szekrényben lapuló, hétvégéről megmaradt kiszáradó félben lévő kenyér egyébként is ideális ehhez az ételhez.

Processed with VSCO with hb1 preset

Hozzávalók:

  • Két kisebb szelet kenyér
  • 1 tojás
  • Fűszerek: só, bors, őrölt köménymag
  • 1 evőkanál reszelt cheddar vagy más kemény sajt
  • Olívaolaj a sütéshez

Hevíts olívaolajat egy serpenyőben amíg a kenyér szeleteket az enyhén felvert, fűszeres tojásban áztatod. Közepes lángon süsd a kenyereket aranybarnára, majd borítsd be a reszelt sajttal. Tálald kedvenc zöldségeiddel, szerintem a paradicsom bombajó párost alkot a tojásban sült forró kenyérrel.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s